Ofte stillede spørgsmål

Her på siden finder du nogle af de spørgsmål vi ofte får stillet. Måske kan du finde dit svar her på siden.

Spørgsmål om Robolinho®

Hvordan fungerer Robolinho®?

Fuldautomatisk efter en tretrins installation: Der lægges et tyndt kabel ud på græsplænen. Dette afgrænsningskabel sender Robolinho® tilbage, og Robolinho® kører efter tilfældighedsprincippet til en anden afgrænsning. På den måde bliver alle plænens områder klippet effektivt. Basestationen placeres i kanten af græspladen, eller vinklet 90 grader ind på f.eks et flise areal med funktionen Off Pitch Parking og Robolinho® finder selv hjem, når batteriet er afladet. Robolinho® programmeres med ugeprogram for klippetider, og så går det løs.

Skal dette afgrænsningskabel graves ned?

Nej, når ledningen er lagt ud, forsvinder den ned under græsoverfladen inden for to til fire uger. De medfølgende plænesøm holder kablet nede på jorden. Man må også gerne grave kablet ned til maks. 10 cm dybde. (anbefalet nedgravningsdybde 3 cm.)

Hvad sker der med blomsterbede og træer, der befinder sig midt i haven?

Disse flader udelukkes/afgrænses fra klippefladen/plænen vha. et afgrænsningskabel. Dette kaldes en perimeter ø.

Hvad sker der ved en forhindring, der tilfældigvis ligger på klippefladen?

Hvis det drejer sig om et objekt med en minimumhøjde på 10-12 cm, kører Robolinho® ind i det, vender og starter forfra i en (tilfældig) anden retning.

Hvad sker der ved stigninger?

De store, grovprofilerede hjul giver godt greb på ujævne flader og stigninger op til 45 % Der kan tilkøbes et sæt hjulkranse med pigge for bedre greb.

Hvis jeg lader Robolinho® arbejde, mens jeg ikke er til stede, skal jeg så være bange for, at den bliver stjålet?

Robolinho® er sikret med PIN- og PUK-kode som en mobiltelefon. Standard Pin koden er 0000. Ved opsætning bliver man bedt om at ændre denne til sin egne personlige kode. Puk koden kan låse robotten op, hvis Pin koden har været tastet forkert tre gange. Herefter skal der igen laves en ny personlig Pin kode.

Hvad sker der med det afskårne græs?

Det integrerede bioklip system efterlader et meget finskåret afklip. Dette bliver liggende på plænen og gøder græsset.

Bliver Robolinho® beskadiget af regn eller vand?

Nej. Robolinho® har etvandtæt hus og tåler regn. solo by AL-KO robotter har en regnsensor, der sørger for at driften afbrydes, når det begynder at regne. Robolinho® kører så tilbage til basestationen. Denne funktion kan slås til og fra.

Hvor store omkostninger er der til elektricitet ved opladning af batteriet?

Ladecyklussen varer ca. 1-2 timer. Transformeren har en ladepænding på 54 W / 36 V. Ved en daglig ladning på ca. 2 timer er omkostningerne ca. 0,40 kr (DK).

Hvornår arbejder Robolinho®?

Dag og nat alt efter, hvordan brugeren har indstillet det. (De lokale/lovmæssige tilladte klippetider skal overholdes). Vi anbefaler ikke at Robolinho® kører om natten. 

Hvor højlydt er klippestøjen?

Robolinho® arbejder meget stille. Det garanterede lydniveau er 60 dB (A).

Kan man komme til skade ved at håndtere Robolinho®?

I og med at Robolinho® arbejder alene, nej. Robolinho har desuden flere sikkerhedssensorer, der øger din sikkerhed: Stødsensoren reagerer på objekter den støder på og vender om, løfte- og vippesensoren sørger for øjeblikkelig standsning af kniven. På toppen af robotten findes ligeledes en ekstra nødstoptast. Robolinho® er TÜV-godkendt og GS-mærket.

Skåner jeg omverden?

Ja, der anvendes ingen olie eller benzin. Robolinho® fungerer med et ydelsesstærkt li-ion-batteri. Der afgives ingen udstødningsgasser.

Er Robolinho® egnet for allergikere?

Robolinho® forurener ikke luften. Græs- og støvpartikler hvirvles ikke op, og dermed udløses der ingen allergiske reaktioner. I og med Robolinho® arbejder alene er den velegnet til allergikere.

Kan motoren også håndtere højere græsstrå, f.eks. efter en længere ferie?

En robotplæneklipper er en vedligeholdelses maskine, hvilket vil sige at når den sættes i gang, så skal græsset helst have den længde som Robotten skal vedligeholde. Dette er hele grundprincippet ved en robotplæneklipper.

Forstyrrer nedfalden frugt i haven?

Ja, alle fremmedlegemer kan medføre funktionsforstyrrelser og bør fjernes.

Hvor mange m² kan jeg lade Robolinho® klippe?

Vores AL-KO robotter klarer fra 300 til 1300 kvadratmeter. solo by AL-KO Robotter klarer fra 450 til 2300 kvadratmeter.

Hvordan betjener jeg min Robolinho®?

Der er inkluderet en betjeningsvejledning med en hurtigvejledning til installation. Din faghandler hjælper dig gerne med at tage enheden i brug første gang. Professionel installation med nedlægger maskine kan tilkøbes.

Kan der klippes flere plæneflader?

Ja, hvis de er forbundet med hinanden via en køregang på minimum 60 cm. Man kan også stille en anden basestation på den tilstødende flade.

Bliver plænen plejet?

Ja, gennem regelmæssig klipning, som kan indstilles via ugeprogrammet, opnår man den optimale pleje. Takket være biosystemet udføres klipningen og bioklip i en arbejdsgang. Det afskårne græs finsnittes og bliver liggende mellem græsstråene som gødning. Da ukrudt aldrig når at gå i blomst/frø, vil det dø langsomt og græsset overtager langsomt.

Hvor længe varer klipningen?

Den samlede klippetid afhænger af størrelsen af fladen, plænen beskaffenhed og dens vækstfase (årstid), som græsset er i. Forhindringer og øer på plænen går også udover klippetiden og gør at den muligvis skal øges.

Skal jeg bruge en computer eller en app til programmering?

Nej. Du kan let indstille anvendelsen vha. betjeningsfladen/tastaturet med LCD-display og de 8 taster.

Skal jeg bruge et ekstra batteri?

Nej, holdbarheden er meget lang. Li-ion-batteriet har ingen hukommelseseffekt, og der sker derfor så godt som ingen selvafladning, hvilket garanterer lang holdbarhed. Dog er det vigtigt løbende at lade robotten vinteren over.

Hvordan ved Robolinho®, hvor den arbejder nu?

Robolinho® bevæger sig tilfældigt inden for klippefladen, som er angivet vha. afgrænsningskablet. Den kører ikke uden for dette "virtuelle hegn".

Skal man indsamle det afskårne græs?

Det er absolut ikke nødvendigt, da det meget finskårne græs hurtigt rådner og fungerer som naturlig gødning.

Hvad nu med mit havebassin?

Havebassiner, svømmebassiner og andre områder udelukkes vha. et afgrænsningskabel fra det område, der skal klippes. Dette kaldes en perimeterø.

Hvordan kan jeg klippe græsplænens kanter?

Når du aktiverer menupunktet Kantklipning eller markerer ® i programmeringen, klipper Robolinho® langs afgrænsningskablet. Derefter fortsætter robotten med at klippe plænen.

Hvad betyder Home-tasten ved siden af displayet?

Robolinho® kører den direkte vej langs afgrænsningskablet "hjem" til din basestation og annullerer resten af dagens program.

Skal jeg være til stede, når Robolinho® slår græsset?

Nej, det behøver du ikke. Børn og dyr bør dog ikke opholde sig i umiddelbar nærhed af robotten, når den klipper.

Er klargøringen vanskelig?

Nej, klargøring er ganske let og skal kun udføres en gang. Den medfølgende betjeningsvejledning viser dig hvordan.

Kan snithøjden indstilles?

Ja. Der er trinløsjustering fra 25 mm. og til 55 mm. Dette gøres nemt på drejehåndtaget under låget.

Hvad sker der, hvis der pludselig starter en svær regnbyge?

Robolinho® har et vandtæt hus, der beskytter den mod fugt og vand. Har du en robot med regnsensor,, kører Robolinho® til basestationen og afventer tørvejr. Klipper robotten i regnvejr, skal man påregne ekstra rengøring af klippebordet.

Er basestationen inkluderet i leveringen?

Ja, basen/ladestationen er inkluderet. Øvrige dele afhængig af model.

Hvor tung er Robolinho®?

Fra 7 til ca. 12,5 kg, afhængig af hvilken model du har købt.

Hvor stor er Robolinho®?

Det afhænger af hvilken model du har købt. De specifikke mål kan findes på vores hjemmeside under hver enkelt model. 

Med hvilket knivsystem arbejder Robolinho®?

Robolinho® har det unikke Double Cut knivsystem, som sikre et præcist snit hver gang. Skæreknivene er dobbeltæggede og kører skiftevis venstre og højre om og forbliver derfor skarpe i dobbelt så lang tid. Desuden kan knivene vendes, hvilket sammenlagt giver fire gange så lang levetid på knivene som ved knive med kun en knivsæg.

Hvilken arbejdsbredde har Robolinho®?

Fra 20 cm og op til 23 cm. afhængig af hvilken model du har købt.

Hvor hurtigt drejer kniven?

Med 3400 o/min. Og 3200 o/min ved ECO mode.

Hvordan stopper man Robolinho®?

På huset findes en letsynlig rød stoptast som nødstoptast. Robolinho® kan også sendes til basestationen ved at trykke på Home-tasten. Efter tryk på Home-tasten arbejder Robolinho® ikke mere den dag.. Nogle basestationen har også en Home-tast.

Vil man lægge mærke til Robolinho® i haven?

Ikke som følge af dens lydstyrke. Robolinho® er et HighTech-produkt og imponerer med sin arbejdsydelse og diskrete farve.

Robolinho® kører rundt i zigzag. Efterlader den dermed grimme striber i plænen?

Nej, den efterlader intet ujævnt mønster efter klipning. Den roterende kniv frembringer kun en ringe luftstrøm, der ikke trykker græsset fladt, og det er det, der normalt giver striber på en græsplæne.

Skal jeg overdække basestationen?

Nej det er ikke nødvendigt men garage anbefales for at skåne robotten. Ladestationen er vandtæt. Ladekontakterne er af rustfri stål og ruster ikke. Ved stærkere sollys anbefales placering i skyggen og garage.

Hvor lang holdbarhed har li-ion-batteriet?

Ved korrekt pleje er levetiden gennemsnitlig 2 til 4 år. Husk at lade robotten vinteren.

Er der garanti på min Robolinho®?

Ja, ja der er 2 års reklamationsret fra købsdatoen.

Kan jeg rengøre min Robolinho® med vandslangen?

Nej, Robolinho® må ikke rengøres med vand.

Skal Robolinho® tages ud af basestationen, når batteriet er fuldt opladet, men der ikke er indprogrammet nogen klippetid?

Nej, Robolinho skal forblive i ladestationen. En styring sørger for, at Robolinho® ikke kan overlades.

Hvad sker der til vinter eller ved længere pauser?

Robolinho® og basestationen skal rengøres. Robot og ladetårn opbevares frostfrit og gerne i konstant temperatur ved minimum 12-15 grader og genoplades henover vinteren.

Findes der plejeanvisninger til min Robolinho®?

Ja, de findes i betjeningsvejledningen, på vores hjemmeside og på vores YouTube kanal.

Hvordan skal jeg vedligeholde min Robolinho®?

Vedligeholdelse, opbevaring og pleje er udførligt beskrevet i betjeningsvejledningen. Vedligehold og service foretages også af vore teknikere og servicepartnere. Se vores hjemmeside for forhandlere og værksteder under punktet "Service".

Kan jeg selv udskifte batteriet?

Det anbefales ikke. Kontakt et AL-KO serviceværksted for udskiftning af batteri eller andre dele.

Hvis mit afgrænsningskabel utilsigtet bliver ødelagt, hvordan kan jeg så finde brudstedet?

Du kan minitiøst gå hele dit anlæg igennem visuelt, købe en kabelbrudssøger eller kontakte en AL-KO tekniker eller Servicepartner for at finde og reparere dit brud.

Min Robolinho® kører også, selvom jeg ikke ønsker det?

Kontrollér tid og data under indstillinger i menuen.

Når det holder op med at regne, kører Robolinho® så selv videre?

Ja, inden for de forud definerede tidsrum (gælder kun solo by AL-KO modeller).

Hvor kan jeg købe et ekstra batteri?

Hos din faghandler, der har monteret det originale batteri.

Hvad sker der, når Robolinho® er defekt?

Brug betjeningsvejledningen til at efterprøve, om alle installationsanvisninger er korrekte. Hvis du ikke finder nogen fejl, skal du kontakte en faghandler eller servicepartner.

Hvornår udløber garantien?

Ved eget forsøg på reparation, ved tekniske ændringer af Robolinho®, ved ukorrekt anvendelse, ved erhvervsmæssig eller kommunal anvendelse, eller efter de to års reklamationsret.

Hvad er ikke inkluderet i garantien?

Skader, der opstår som følge af unormal anvendelse eller manglende vedligehold og sliddele (disse reservedele er markeret med en ramme på reservedelskortet).

Hvor kan jeg få repareret min Robolinho®?

På et AL-KO serviceværksted i nærheden af dig eller kontakt AL-KO Ginge A/S for rådgivning, eller find serviceværksted på vore hjemmeside under "Service".

Hvordan forløber en reklamations behandling ved problemer med et produkt?

Inden for reklamationsperioden henvender kunden sig til købsstedet, et AL-KO serviceværksted eller kontakter AL-KO Ginge A/S for rådgivning.

Hvor længe varer reparationer normalt?

Afhentning, reparation og tilbagelevering varer gennemsnitligt en uge. Dette tidsrum kan variere i højsæsonen.

Bliver min plæneklipning uafhængig af vejret med min Robolinho®?

Ja. Du skal ikke længere håbe på, at solen skinner, når du har tid til at klippe græsset.

Jeg kan ikke længere skubbe min gamle plæneklipper op ad bakke. Hvordan kan Robolinho® hjælpe mig i den forbindelse?

Du hviler dig og lader din Robolinho® fuldautomatisk og helt af sig selv klare græsplænen hvor som helst i din have, inden for de givne specifikationer. Der kan ligeledes tilkøbes en hjulkrans/Pigge til Robolinho, så den står bedre fast på bakker og hældninger. (Art. 127675)

Spørgsmål om andre produkter

Hvordan samler jeg min Highline plæneklipper

Alle Highline plæneklippere leveres formonteret, den sidste del af samlingen klares på få minutter. Den medfølgende brugs- og monteringsanvisning guider dig trin for trin.

Traktoren er svær at starte. Kan jeg anvende startgas el. lign?

Brug af startgas el. lign. frarådes på det kraftigste. Kemikalier kan i værste fald føre til motorhavari. Vi anbefaler en gennemgang og mulig rengøring af karburatoren på et AL-KOs serviceværksted.

Hvorfor kører motoren ujævnt eller går ud lige efter start?

Tjek tankindholdet og påfyld evt. benzin. Mange karburatorer lader en lille smule brændstof blive i tanken. Vi anbefaler E5 benzin oktan 98 eller 100. Benzinen må ikke være over 3 måneder gammel.

Hvilken type olie kan bruges til AL-KO traktorerne (4-takt motor)?

Vi anbefaler en 10W40. SAE 30 motorolie kan anvendes til sideventilede motorer.

Hvorfor fyldes opsamleren på min plæneklipper ikke helt?

Mulige årsager: for vådt græs, for meget - for højt græs, for hurtig fremdriftshastighed, snavset klipperskjold. Det afklippede græs bliver transporteret af knivens luftstrøm. Følgende dele skal tjekkes og korrigeres. Kniv, motorens omdrejningstal, udluftningshuller i opsamleren er tilstoppet, klipperskjold. Vi anbefaler at du får tjekket din maskine hos et AL-KO serviceværksted.

Hvorfor stopper motoren, når kniven startes?

Under sædet, ved bremsepedalen, og ved bagstykket op til græsboksen er der indbygget sikkerhedsafbrydere. En af disse afbrydere er ikke aktiveret, kan være defekt, eller et kabel kan have løsnet sig. Tjek afbryderen, tjek kabelet og skift evt sikkerhedsafbryderen. Remskiver og/eller kuglelejerne kan være defekte og skal udskiftes. Tjek hjul og kuglelejer og skift om nødvendigt.

Hvor hurtigt kører en traktor?

Traktorer med hydrostatdrev ca. 11 km/t (når den ikke klipper) og traktorer med gearskift va. 10 km/t (når den ikke klipper).

Hvorfor støjer traktoren, når jeg rører bremsepedalen?

Måske er lejerne på styreremmene defekte og skal skiftes. Henvend dig til et AL-KO serviceværksted.

Havetraktoren med hydrostatdrev kører i neutralstilling langsomt frem eller tilbage, hvad skal jeg gøre?

Gearet skal justeres. Vi anbefaler et tjek hos et AL-KO serviceværksted.

Hvor stor en venderadius har en traktor?

Traktorer med en klippebredde på 74-82 cm: 180 cm indvendig, traktorer med en klippebredde på 92-102 cm: 190 cm indvendig.

Hvorfor bliver der stående smal stribe i midten?

Mulige årsager og afhjælpning:

  • Vådt græs
  • For høj hastighed
  • Sløve eller slidte knive
  • Bøjet kniv eller klippeværk
  • For lavt motoromdrejningstal

Vi anbefaler et tjek hos et AL-KO serviceværksted.

Op til hvilken hældning kan plænetraktoren klippe?

Traktorerne kan klippe til en stigningsvinkel på 10°. Derefter bliver motoren ikke smurt rigtigt. Desuden er der fare for at vælte.

Hvor bred skal døren hhv. indkørsel være for at traktoren kan komme igennem?

Bagudkast med 102 cm klippebredde = totalbredde 113 cm; Bagudkast med 92 cm klippebredde = totalbredde 102 cm; Bagudkast med 85 cm klippebredde = 102 cm totalbredde; Bagudkast 74 cm klippebredde = totalbredde 95 cm; Sideudkast med 82 cm klippebredde = totalbredde 107 cm.

Hvordan gør jeg en plænetraktor vinterklar?

Rengør maskinen, skift luftfilter, tændrør og olie. Slib kniven eller skift den. Stil maskinen tørt.

Hvorfor ryger motoren hvidt, når den starter?

Enheden har været vippet til siden. Dette giver olie i udstødningen og/eller i luftfilterett. Luftfilteret skal demonteres, rengøres og evt skiftes. Derefter, tjek oljeniveauet i motoren. Start derefter motoren og lad den køre. Efter nogle minutter reduceres røgudviklingen. Forsigtig: Ikke afbrændt motorolie, som drypper fra udstødningen forurener miljøet! For rengøring af klipperen vip den i henhold til brugsanvisningen. Vi anbefaler at placere skaftunderparten på gulvet. Højderegulering skal stå i højeste indstilling. Tændrør skal pege opad.


Kan du lide cookies?

AL-KO Geräte GmbH og vores partnere har behov for dit samtykke (klik på "Jeg godkender.") til at gemme ”cookies” på din enhed (individuelle oplysninger som fx IP-adresse, bruger-id, browserinformation) med det formål med at personalisere annoncer og indhold, måle effektiviteten og indhente viden om målgrupper og til produktudvikling. Flere oplysninger om samtykke og indstillingsmuligheder er tilgængelige her. Du kan til enhver tid tilbagetrække dit samtykke ved at klikke på "Afvis cookies" på vores hjemmeside..

Databeskyttelse

AL-KO Geräte GmbH samarbejder med partnere, der behandler data, der er hentet fra din enhed (sporingsdata) til deres egne formål (fx oprettelse af profiler) / til tredjepartsformål. Af denne grund har vi behov for dit samtykke til indsamling og viderebehandling af disse sporingsdata. Sporingsdata indsamles kun, når du klikker på knappen "Jeg er indforstået", angivet i banneret. Partnerne er følgende virksomheder: Facebook Ireland Limited, Google Inc., Microsoft Ireland Operations Limited, Outbrain Inc., Criteo SA, The Rocket Science Group LLC.

Yderligere information om disse partneres databehandling kan findes i databeskyttelseserklæringen. Oplysningerne er også tilgængelige via et link i banneret.