Hos AL-KO løber du ingen risiko 
Returnering, tilbagekaldelse og reklamation

Du løber ingen risiko, når du bestiller online i AL-KO webshoppen: Hvis du ikke er tilfreds med varen, eller hvis du ved en fejl har bestilt den forkerte vare, er det ikke noget problem.

Returnering

Hvis du vil gøre brug af din fortrydelsesret og annullere dit køb, skal du udfylde følgende formular. Du skal herefter sende din ordre retur til os uden unødig forsinkelse indenfor 14 dage. Brug venligst fortrydelsesformularen på nedenfor ved returnering:

Fortrydelsesformular > 

Vigtig information om returnering af litiumion batterier og maskiner

Enhver forsendelse af litiumion-batterier er reguleret nationalt og internationalt ved lov om farligt gods. Disse regler gælder alle forsendelser til både erhverv og privat, inklusive returnering til producenten eller distributøren. Ud over individuelle litiumion-batterier gælder dette også alle maskiner med indbyggede eller lukkede batterier.

En returnering kan foretages af forskellige årsager:
| Fortrydelse
| Reklamation
| Returnering
| Reparation
| Bortskaffelse

For at vælge den bedst egnede afvikling stiller vi grundet kompleksiteten i lovgivningen om farligt gods følgende oplysninger og dokumenter til rådighed.

VIGTIGT: Først og fremmest vil vi gerne påpege, at du som afsender / pakker er ansvarlig for den korrekte deklarering af batteriet, ledsagende dokumentation og mærkning af pakken i henhold til lov om farligt gods!

Hvis der viser sig at være afvigelser ved inspektion af pakken (f.eks. manglende mærkning), kan du som afsender / pakker risikere en bøde med det samme. Du kan også holdes ansvarlig, hvis du sender defekte eller beskadigede batterier, idet de ikke må sendes, hvis der skulle opstå en ulykke / brand.

For at overholde loven skal du ved forsendelse af litiumion-batterier eller –enheder gennemgå følgende punkter trin for trin.

Informationsdokument "Forsendelse af litiumion batterier og enheder"

Dette dokument giver dig alle grundlæggende oplysninger og detaljer, og endvidere henviser til punkter til yderligere behandling:
Forsendelse af litiumion-batterier til elværktøj og el-haveværktøj (PDF)

Læs den første side igennem, og fortsæt derefter med det næste punkt "Vurdering af batteriet". Lad dig ikke forstyrre af udtrykket "erhverv". Loven om farligt gods gælder også for slutkunder, når de sender varer i privat regi.

Generel note: Afsnit, der beskæftiger sig med lufttransport (IATA), er ikke relevante (side 5-7).

Vurdering af batteriet
Dette er udgangspunktet for vurdering af det videre forløb i forbindelse med returneringen af litiumion-batteriet eller -maskinen. Ud over batteriets stand (beskadiget / ikke beskadiget) er energiindholdet i wattimer ("Wh" forkortet) også afgørende for vurderingen, som allerede nævnt på side 1 i det ovennævnte dokument. Denne værdi findes på typeskiltet på batteriet og / eller enheden.

Efter at have fastlagt disse to kriterier skal du bruge rutediagrammet på side 2 til at vurdere dit batteri og vælge den korrekte forsendelsesmetode. Vær opmærksom på oplysningerne på siderne for de respektive beslutningsniveauer, hvorved det første beslutningsniveau kan bekræftes med "ja". Alle vores batterier er FN-godkendte!

Når du har foretaget dit valg, skal du læse den angivne side omhyggeligt i dokumentet (flyfragt er ikke relevant!) og fortsætte med punktet "Emballage" nedenfor.

Vigtigt: "Kritiske" (defekte eller beskadigede) litiumion-batterier må ikke sendes og kan ikke transporteres med pakkeservice!

Et kritisk batteri er til stede i følgende tilfælde (se dokumentet, side 8 til højre):
| Alvorlig skade på batterihuset
| Thermisk deformation (smeltede forbindelseskabler eller deformt hus)
| Øget varmeudvikling, når det er slukket (ikke ved brug eller opladning)
| Væskelækage
| Gaslækage

I tilfælde af en af ovenstående "kritiske" tilfælde beder vi dig kontakte den nærmeste kommunale genbrugsstation. Det er ikke tilladt at returnere varen til os! Det er dog muligt at sende "ikke-kritiske" batterier (se side 8 til venstre).

Emballering

Om muligt skal den originale emballage (hvis den ikke er beskadiget) og de tilhørende indlæg i emballagen benyttes. Som regel er den korrekte identifikation påført emballagen, så længe det ikke drejer sig om returnering af et ikke-kritisk eller engangsbatteri.

Hvis dette ikke er tilfældet efter en detaljeret kontrol, skal du vedhæfte den korrekte identifikation, der kræves. Dette behandles i det næste afsnit.

Hvis du ikke har originalemballagen, eller den er beskadiget, og batteriet har et energiindhold> 100 watttimer, eller det er et ikke-kritisk batteri, bedes du kontakte os (på +45 9882 1000) og angiv batteriets / enhedens artikelnummer / betegnelse (→ se typeskilt).

Vi vil derefter sende dig en særlig forsendelseskarton, som er obligatorisk i henhold til lov om farligt gods. Hvis du returnerer en enhed inklusiv batteriet, modtager du 2 kartoner fra os, hvoraf den mindste bruges til at pakke batteriet separat og opbevare sammen med enheden i den større karton. Det er også nødvendigt, at emballagen, der indeholder batteriet, er forseglet med fiberforstærket tape (fås i byggemarkeder).

Enhver tilgængelig forsendelseskarton kan bruges til batterier og enheder med et energiindhold på ≤100 wattimer, da der kan kræves en "fritagelse" for regler om farligt gods for dem (ikke-kritiske batterier ekskluderet).

Ud over forsendelsesemballagen spiller sikring af batterierne i forsendelsen også en meget vigtig rolle! Bemærk derfor oplysningerne på emballagen på den respektive side i informationsdokumentet. Hvis du har brug for emballeringshjælpemidler, især i tilfælde af ikke-kritiske batterier, bedes du angive dette, når du anmoder om kartonen. Vi giver dig derefter egnet fyldmateriale.


Bemærk:

"Kortslutningsbeskyttelse" kan opnås ved at dække batterikontakterne med tape eller ved at pakke dem i separate plastposer.


Mærkning
Når emballeringen er foretaget, kan forsendelsen nu mærkes, forudsat at den originale æske ikke bruges. Vælg den relevante etiket baseret på oplysningerne i informationsdokumentet, udskriv den og fastgør den til siden af pakken (ikke over på eller neden under!).

Her finder du de forskellige farligt gods labels til lovlig mærkning af din forsendelse:

Label til litiumion-batterier ≤100 Wh (udskriv i farver, hvis det er muligt)
Label til litiumion-batterier med maskine ≤100 Wh (udskriv i farver, hvis det er muligt)
UN 3480 – Litiumion-batterier (til nye varer / returvarer)
UN 3480 – Defekte litiumion-batterier (ikke-kritiske batterier)
UN 3480 – Litiumbatterier til bortskaffelse (til bortskaffelse i henhold til batteri eller elektrisk lov)
UN 3481 – Litiumion-batterier, med maskine (til nye varer / returneringer)
UN 3481 – Litiumion-batterier i maskiner (til nye varer / returneringer)

Bemærk: Brug etiketten "UN 3480 - Litium-batterier til bortskaffelse" til mærkning af litiumion-batterier i eller pakket med maskiner, der er beregnet til bortskaffelse.

Hvis du ikke kan udskrive etiketterne, bedes du kontakte os på +45 9882 1000.

Medfølgende dokumentation
Det sidste punkt er oprettelsen af den medfølgende dokumentation som et supplement til pakken og til levering til transportøren. Her finder du de præformulerede dokumenter, hvor du kun skal indtaste din adresse, den aktuelle dato og nettovægten på det batteri, der skal sendes (uden maskine):

UN 3480 – Litiumion-batterier (til nye varer / retur / ikke-kritiske batterier / retur til bortskaffelse)
UN 3481 – Litiumion-batterier, med maskine (til nye varer / returneringer)
UN 3481 – Litiumion-batterier i udstyr (til nye varer / returneringer)

Bemærk: Brug dokumentet "UN 3480 - Litiumion batterier" som dokumentation for litiumion batterier i eller med udstyr, der er beregnet til bortskaffelse.

Efter at have behandlet alle punkter og overholdt specifikationerne, er pakken nu klar til forsendelse. Brug linket ovenfor til vores online portal for at modtage en forsendelsesetiket.

Vi påtager os intet ansvar for indholdet af denne side. Al information og noter er udarbejdet med størst mulig omhu og er underlagt f.eks. regelmæssige ændringer i loven om farligt gods. Vi påtager os heller ikke noget ansvar for indholdet af dokumentet. Alle rettigheder forbeholdes af udgiveren EPTA.

Fortrydelsesret

Hvis du fortryder dit køb har du har 14 dages fortrydelsesret, når du handler hos os.

Du skal give os meddelelse om, at du ønsker at fortryde dit køb. Hvis du returnerer uden at give os besked først, betyder det længere svartid. Du skal afholde de direkte udgifter i forbindelse med tilbagelevering af varen.

Så snart vi har registreret modtagelsen af din returnering, modtager du automatisk en refusion fra os inden for få arbejdsdage. Dette gøres ved hjælp af den betalingsmetode, der bruges til ordren.

Du kan prøve varen på samme måde, som hvis du prøvede den i en fysisk butik. Hvis varen er prøvet udover, hvad der er beskrevet ovenfor, betragter vi den som brugt, hvilket betyder, at du ved fortrydelse af købet kun får en del eller intet af købsbeløbet retur, afhængig af varens handelsmæssige værdi.

Fortrydelsesret>

Tilbagebetaling

Så snart vi har registreret modtagelsen af din returnering, modtager du automatisk en refusion fra os inden for få arbejdsdage. Dette gøres ved hjælp af den betalingsmetode, der bruges til ordren.

Sådan beregnes refusionsbeløbet for de returnerede varer::
Nettobeløb i DKK
+ Moms i DKK
+ porto / fragtomkostninger i DKK (hvis betingelserne er opfyldt)
= beløb, der refunderes i DKK


Kan du lide cookies?

AL-KO Geräte GmbH og vores partnere har behov for dit samtykke (klik på "Jeg godkender.") til at gemme ”cookies” på din enhed (individuelle oplysninger som fx IP-adresse, bruger-id, browserinformation) med det formål med at personalisere annoncer og indhold, måle effektiviteten og indhente viden om målgrupper og til produktudvikling. Flere oplysninger om samtykke og indstillingsmuligheder er tilgængelige her. Du kan til enhver tid tilbagetrække dit samtykke ved at klikke på "Afvis cookies" på vores hjemmeside..

Databeskyttelse

AL-KO Geräte GmbH samarbejder med partnere, der behandler data, der er hentet fra din enhed (sporingsdata) til deres egne formål (fx oprettelse af profiler) / til tredjepartsformål. Af denne grund har vi behov for dit samtykke til indsamling og viderebehandling af disse sporingsdata. Sporingsdata indsamles kun, når du klikker på knappen "Jeg er indforstået", angivet i banneret. Partnerne er følgende virksomheder: Facebook Ireland Limited, Google Inc., Microsoft Ireland Operations Limited, Outbrain Inc., Criteo SA, The Rocket Science Group LLC.

Yderligere information om disse partneres databehandling kan findes i databeskyttelseserklæringen. Oplysningerne er også tilgængelige via et link i banneret.